Home / Noutăți / Componenta III / Comunicat de presă – Aquatim investește bani din fonduri europene în Sânnicolau Mare și Cenad

Comunicat de presă – Aquatim investește bani din fonduri europene în Sânnicolau Mare și Cenad

În data de 4 august 2021, Aquatim a semnat cel de-al unsprezecelea contract de lucrări din cele treizeci care fac obiectul amplului „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Contractul de lucrări „Execuție rețele de apă și canalizare Sânnicolau Mare, Cenad”, în valoare de 47.817.503,28 lei fără TVA, a fost semnat cu firma SORADI DEVELOPMENT S.R.L. și are ca durată de execuție 24 de luni, urmate de 60 de luni perioada de garanție.

La finalul lucrărilor, locuitorii din Sânnicolau Mare vor beneficia de peste 11 km de rețele noi de apă și 10 km de conducte noi de canalizare pe 22 de străzi, circa 2 km de conducte reabilitate de canalizare pe 7 străzi, 5 stații de pompare a apelor uzate și o conductă de refulare.

La Cenad se va realiza o conductă de transport a apei potabile de 8,5 km, se vor înlocui 20 km de rețele de apă pe 11 străzi, și se va construi o gospodărie de apă constând în rezervor, stație de pompare și stație de clorinare. În ceea ce privește canalizarea, aceasta se va extinde pe 20 de străzi, cu 14 km de conducte noi, 6 stații de pompare a apelor uzate și o conductă de refulare de peste 3 km.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 30,4 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 10,8 milioane euro co-finanțare Aquatim.   Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

 

Proiect cofinanțat  din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

About Chirila Crina

Check Also

Comunicat de presă – Panourile fotovoltaice primesc undă verde la Aquatim

Compania Aquatim are în derulare mai multe proiecte cu finanțare europeană care urmăresc reducerea impactului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.