Home / Noutăți / Componenta III / Comunicat de presă – Rețele de apă și canalizare la Sânpetru Mare și Saravale – un nou contract semnat de Aquatim

Comunicat de presă – Rețele de apă și canalizare la Sânpetru Mare și Saravale – un nou contract semnat de Aquatim

În data de 15 aprilie 2024, Aquatim a semnat contractul de lucrări CL30 Lot2 „Execuție rețele de apă și canalizare Sânpetru Mare, Saravale – rest de executat” cu TUBULAR TEHNO SISTEM S.R.L. Contractul are o valoare de 28,384,788.55 lei fără TVA, durata de execuție fiind de 24 luni, plus 48 luni garanție.

La finalul lucrărilor, locuitorii din cele două localități vor beneficia de o conductă de distribuție a apei potabile în lungime de circa 12 km, peste 27 km de rețele noi de canalizare, 14 stații de pompare a apelor uzate și 2 conducte de refulare a apelor uzate.

Acest contract este re-licitat, în urma rezilierii contractului semnat anterior, cu un alt antreprenor și face parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” (Cod SMIS 2021 318847), etapa a II-a, din cadrul Programului de Dezvoltare Durabilă (PDD).

Proiectul regional menționat mai sus (Etapa I + Etapa a II-a), are o valoare totală de 239,5 milioane de euro, din care 180,4 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 40,4 milioane euro de la bugetul de stat, 4,3 milioane de la bugetul local și 14,4 milioane euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul vizează dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

About Chirila Crina

Check Also

Stații de tratare în județ, din fonduri europene

În cadrul Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.