Home / Noutăți / Componenta II / Aquatim SA a pregătit un proiect de 150 de milioane de euro – fonduri nerambursabile

Aquatim SA a pregătit un proiect de 150 de milioane de euro – fonduri nerambursabile

Aquatim SA continuă tradiția atragerii de fonduri nerambursabile pentru reabilitări, modernizări și extinderi ale infrastructurii de apă. Astfel, pe lângă investițiile atrase pe exercițiul financiar 2007- 2013, finanțate prin Programul Operational Sectorial Mediu din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, în valoare totală de 118, 871 milioane de euro, Aquatim a atras o nouă finanțare nerambursabilă pentru perioada 2014-2020, în valoare de peste 150 de milioane de euro. Aceste noi fonduri vor fi direcţionate în special către localităţile mici şi mijlocii cu condiţia să aibă peste 2.000 de locuitori şi să fie membre în Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiş. Calitatea de membru este necesară pentru delegarea serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare către Aquatim SA.

De curând a fost punctată o etapă importantă în cadrul proiectului, şi anume, în data de 28 mai 2015 a fost semnat Contractul de servicii pentru „Asistență tehnică pentru pregătirea Aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Timiș, în perioada 2014-2020”. Contractul a fost atribuit, în urma procedurii de licitație deschisă, asocierii de firme Tractebel Engineering SA, Luca Way SRL, Acciona Ingenieria SA și Romcapital Invest SA. Valoarea contractului, fără TVA, este de 10.532.046,07 lei, din care 99 % sunt fonduri nerambursabile (81,48 % contribuție UE – Fondul European de Dezvoltare Regională și 17,52 % contribuție națională – Bugetul de Stat), iar 1% este cofinanțare locală. În cadrul acestui contract se vor derula toate activităţile premergătoare lucrărilor de investiții (studiu de fezabilitate, asigurarea componentei de urmărire a lucrărilor pe parcursul execuţiei, din partea proiectantului etc) .

Fondurile necesare derulării contractului mai sus menționat sunt asigurate conform dispoziţiilor Contractului de Finanțare semnat în data de 25 mai 2015 între Ministerul Fondurilor Europene și Aquatim SA şi avizat de către Organismul Intermediar POS Mediu – Regiunea 5 (Vest-Timișoara) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș.

Menționăm că Aquatim SA este la al treilea proiect major de investiții din fonduri europene, după ce în anul 2011 a finalizat un proiect (Măsura ISPA) în valoare de 45,32 milioane de euro, iar în prezent derulează un proiect de 118, 871 milioane de euro (POS-Mediu).

 

About Cristina Borca

Check Also

Aquatim a semnat un nou contract de lucrări pentru Lovrin

Aquatim a semnat, în data de 13.02.2024, contractul de lucrări CL 30 LOT 1: „Execuție …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.