Home / Noutăți / Componenta III / Comunicat de presă – Încă nouă localități din Timiș vor beneficia de fonduri europene atrase de Aquatim

Comunicat de presă – Încă nouă localități din Timiș vor beneficia de fonduri europene atrase de Aquatim

În data de 16 septembrie 2021, Aquatim a semnat contractul de lucrări „Execuție rețele de apă și canalizare Sacoșu Turcesc, Tormac, Găvojdia, Știuca, Oloșag,   Herendești, Victor Vlad Delamarina, Pietroasa Mare, Honorici”, parte a „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Contractul de lucrări menționat mai sus are o valoare de 22.084.441,94 lei, a fost semnat cu Asocierea S.C. PRESCONSTRUCT OAȘ S.R.L, S.C. BVA IDEAL COMPANY S.R.L și S.C. EUROPAN PROD S.A. și are ca durată de execuție 24 de luni, urmate de 60 de luni perioada de garanție.

Se vor construi 8 gospodării de apă și 58 km de conducte de transport apă aferente acestora în localitățile Găvojdia, Sălbagel, Dragomirești, Zgribești, Oloșag, Herendești, Pietroasa Mare și Honorici. De asemenea, se va extinde rețeaua de apă cu 2,3 km în Sacoșul Turcesc și cu 1,38 km în Tormac.

„Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 30,4 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 10,8 milioane euro co-finanțare Aquatim.   Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

Proiect cofinanțat  din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

About Chirila Crina

Check Also

Comunicat de presă – Panourile fotovoltaice primesc undă verde la Aquatim

Compania Aquatim are în derulare mai multe proiecte cu finanțare europeană care urmăresc reducerea impactului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.