Home / Noutăți / Delegația Comisiei Europene, în vizită la Aquatim

Delegația Comisiei Europene, în vizită la Aquatim

Aquatim a primit, în luna iulie, vizita reprezentanților Comisiei Europene și ai Ministerului Fondurilor Europene, responsabili de managementul investițiilor din programe europene. Delegația, compusă din Carsten Rasmussen, șeful Unității pentru România din cadrul DG Regio, Florentina Tăutu, manager de program CE, Cezar Caleap, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, și Cătălin Bălan, director general al Autorității de Management POIM din cadrul aceleiași instituții, a avut mai multe întâlniri de lucru în Timiș, discuțiile vizând cu precădere investițiile din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Directorul general Aquatim, Ilie Vlaicu, a prezentat delegației CE detalii despre proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, cu finanțare POIM, aflat în derulare. Investițiile ce vor fi realizate de Aquatim, în valoare totală de 180 de milioane de Euro, sunt destinate localităților cu peste 2.000 de locuitori din județ și includ 22 de stații de tratare a apei, 483 km de conducte de alimentare cu apă, 6 stații de epurare, 412 km de rețele de canalizare și un sistem SCADA regional, de monitorizare și control automatizat,  de la distanță, al stațiilor. Lucrările se vor desfășura în perioada 2019 – 2023.

Managerul Aquatim a prezentat oaspeților și aspecte legate de programele de cercetare și dezvoltare profesională ale Aquatim și fundației sale, Aquademica. Colaborările cu universități de prestigiu din țară și din Europa, cât și proiectele pilot în care s-a implicat Aquatim au adus plus valoare companiei și au contribuit la dezvoltarea profesională a celor care au participat, de-a lungul vremii, la ele.

„Vă felicit pentru modul în care reușiți să vă implicați în cercetare și să atrageți finanțări pentru astfel de proiecte. Vă încurajez, totodată, să continuați pe această direcție, deoarece Uniunea Europeană este deschisă la a oferi fonduri pentru cercetare în domeniul alimentării cu apă”, a spus reprezentantul CE, Carsten Rasmussen.

Finalul întâlnirii a adus cu sine o atmosferă animată, odată cu prezentarea vechilor hărți ale sistemului de apă și canalizare din Timișoara, documente pe care Aquatim le-a primit, anul acesta, din partea Primăriei Munchen. Hărțile, realizate cu măiestria și migala specifică începutului de secol XX, când mâna omului desena cu o acuratețe incredibilă orice detaliu, au fost primite cu mult entuziasm de către musafiri. Ei au fost impresionați nu numai de valoarea artistică a hărților, ci și de faptul că Timișoara dispunea, la momentul respectiv, de o rețea de canalizare atât de bine realizată, încât a servit ca model pentru alte orașe europene.

About Chirila Crina

Check Also

Aquatim a semnat un nou contract de lucrări pentru Lovrin

Aquatim a semnat, în data de 13.02.2024, contractul de lucrări CL 30 LOT 1: „Execuție …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.