Home / Noutăți / Componenta III / Comunicat de presă – Fonduri europene prin intermediul Aquatim în Remetea Mare

Comunicat de presă – Fonduri europene prin intermediul Aquatim în Remetea Mare

Aquatim desfășoară „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), parte a Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). În cadrul acestuia, în data de 7 aprilie 2021, a fost semnat contractul de lucrări „Execuţie reţele de apă şi canalizare Remetea Mare”, în valoare de 21.119.769,46 lei fără TVA, cu Asocierea Instalații Pelicanul S.R.L.- TB Dezvoltare Serv S.R.L.– Urbicon Team S.R.L

În ceea ce privește apa potabilă, investiția presupune execuția unei rețele de alimentare cu apă de aproape 7 km în localitatea Remetea Mare, a unei conducte de transport de 6 km și a unei gospodării de apă cu rezervor nou, stație de pompare și stație de clorinare.

Se vor realiza de asemenea și rețele noi de canalizare în lungime de peste 16 km, precum și 8 stații de pompare a apelor uzate și conducte de refulare aferente în lungime de aproape 6 km. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, urmate de 60 de luni perioada de garanție.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 30,4 milioane euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 10,8 milioane euro co-finanțare Aquatim.   Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

About Chirila Crina

Check Also

Comunicat de presă – Panourile fotovoltaice primesc undă verde la Aquatim

Compania Aquatim are în derulare mai multe proiecte cu finanțare europeană care urmăresc reducerea impactului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.