Home / Noutăți / Componenta III / Comunicat de presă – Aquatim investește bani din fonduri europene în opt localități din județul Timiș

Comunicat de presă – Aquatim investește bani din fonduri europene în opt localități din județul Timiș

În data de 4 martie, Aquatim a semnat cel de-al șaselea contract de lucrări din cele treizeci care fac obiectul amplului „Proiect regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020”(cod SMIS 2014+ 125651), din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Contractul „Execuție reţele de apă și canalizare Sânmihaiu German, Giulvăz, Mașloc, Fibiș, Săcălaz, Recaș, Bucovăț, Bazoșu Nou” a fost semnat cu Asocierea Instalații Pelicanul S.R.L. – Tb Dezvoltare Serv S.R.L. – Termopro Edil S.R.L. – Urbicon Team S.R.L. și are valoarea de 23.881.529,09 lei fără TVA. Durata de execuție a lucrărilor este de 24 de luni, urmate de 60 de luni perioada de garanție.

Cele opt localități beneficiare vor avea la finalul lucrărilor peste 13 km de conducte de transport a apei potabile, 6.9 km de conducte de apă reabilitate, peste 22.7 km de conducte noi de apă potabilă, 5 km de conducte de aducțiune, o stație de pompare a apei potabile, o stație de pompare a apelor uzate, peste 7 km de conducte noi de canalizare, conducte de refulare și o gospodărie nouă de apă.

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Timiș, în perioada 2014-2020” are o valoare totală de 180 milioane de euro, din care 135,6 milioane de euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană, 20,7 milioane de euro de la bugetul de stat, 3,2 milioane de la bugetul local și 20,5 milioane de euro co-finanțare Aquatim. Obiectivul este dezvoltarea unor sisteme durabile de alimentare cu apă și apă uzată în Timișoara și în 81 localități din județul Timiș.

About Chirila Crina

Check Also

Comunicat de presă – Panourile fotovoltaice primesc undă verde la Aquatim

Compania Aquatim are în derulare mai multe proiecte cu finanțare europeană care urmăresc reducerea impactului …

One comment

  1. Florescu Constantin

    Buna ziua,
    Cum am putea afla mai multe informatii despre acest proiect? In principiu ma intereseaza cand incep lurarile in Sanmihaiul German, si din ce moment se calculeaza durata de executie (cele 24 de luni enuntate in articol).

    Multumesc anticipat,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.