Home / Noutăți / Componenta II / Comunicat de presă – Prezentarea Contractului de Finanțare și a noilor modificări legislative privind Ajustarea Contractului de Finanțare in cadrul Proiectul regional

Comunicat de presă – Prezentarea Contractului de Finanțare și a noilor modificări legislative privind Ajustarea Contractului de Finanțare in cadrul Proiectul regional

AQUATIM S.A., împreună cu Asocierea S.C. Tractebel Engineering S.A. – S.C. Luca Way S.R.L. – ACCIONA Ingeniería S.A. – S.C. RomCapital Invest S.A., au organizat în perioada 05 – 08 mai 2022 seminarul pentru prezentarea Contractului de Finanțare și a noilor modificări legislative privind Ajustarea Contractului de Finanțare pentru Proiectul regional de dezvotare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Timiş, în perioada 2014 – 2020, proiect cofinanțat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Este un pas important făcut de operatorul regional din Timișoara în procesul de implementare a celui mai mare proiect de infrastructură locală, după semnarea în data de 18.03.2018 a Contractului de Finanțare din cadrul POIM. În cadrul acestei etape de investiții finanțată prin POIM, AQUATIM SA va continua procesul de dezvoltare și modernizare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria sa de operare, pentru a asigura accesul populației județului la servicii de apă și canalizare în conformitate cu normele europene privind calitatea acestor servicii.

Contractul de finanțare, semnat inițial în data de 18.03.2018 avea o valoare de 180 de milioane de euro, și includea lucrări de execuție  în 81 localități din 45 UAT-uri de pe raza județului Timiș. Ulterior în data de 10 noiembrie 2021, prin actul adițional nr. 3 la Contractul de Finanțare nr.243/18.03.2019,  valoarea contractului de finanțare a fost crescută la 239,5 milioane euro din care:

  • 180,4 milioane euro fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană;
  • 40,4 milioane euro fonduri de la bugetul de stat;
  • 4,3 milioane euro fonduri de la bugetul local;
  • 14,4 milioane euro cofinanțare AQUATIM SA

Proiectul include:

  • 3 contracte de prestări servicii;
  • 11 contracte de lucrări de tip Proiectare și Execuție;
  • 19 contracte de lucrări de tip Execuție

Implementarea proiectului va conduce la creșterea accesului la serviciul public de alimentare cu apă de calitate, controlată microbiologic și în condiții de siguranță și protecție a sănătății și creșterea nivelului colectării și epurării apelor uzate, respectiv îmbunătățirea calității efluenților în aria de operare a AQUATIM SA.

 

Dr. ing. Ilie VLAICU

Director General

AQUATIM SA

 

Proiect cofinanțat  din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

About Chirila Crina

Check Also

O nouă etapă pentru implementarea proiectului de investiții POIM în județul Timiș

De curând, Aquatim a punctat o nouă etapă importantă în vederea implementării, în județul Timiș, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.