Home / Noutăți / Componenta II / O nouă etapă pentru implementarea proiectului de investiții POIM în județul Timiș

O nouă etapă pentru implementarea proiectului de investiții POIM în județul Timiș

De curând, Aquatim a punctat o nouă etapă importantă în vederea implementării, în județul Timiș, a proiectului național de investiții, Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, și anume, semnarea contractului de finanțare ”Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Timiș, în perioada 2014-2020”. Valoarea contractului, fără TVA, este de 9.498.615,67, din care 99 % sunt fonduri nerambursabile (85% contribuție UE  –  Fondul de Coeziune și 14% contribuție națională –  Bugetul de Stat), iar 1% este cofinanțare locală.

Obiectul acestui Contract de Finanțare îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management POIM, pentru implementarea Proiectului intitulat ”Sprijin pentru pregătirea aplicației de finanțare și a documentațiilor de atribuire pentru proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Timiș, în perioada 2014-2020”.

Menționăm că Aquatim SA este la al treilea proiect major de investiții din fonduri europene, după ce la mijlocul anului 2016 a finalizat un proiect în valoare de 118, 871 milioane de euro (POS-Mediu), iar în anul 2011, un alt proiect de 45,32 milioane de euro (Măsura ISPA).

 

Proiect co-finanțat din Fondul de Coeziune prin POIM 2014-2020

 

About Cristina Borca

Check Also

Comunicat de presă – Prezentarea Documentațiilor de Atribuire pentru Proiectul Regional de Infrastructură de Apă și Apă Uzată din județul Timiș

AQUATIM S.A., împreună cu Asocierea S.C. Tractebel Engineering S.A. – S.C. Luca Way S.R.L. – …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.